SZTR Chaplin - Bečej, sa poklonima za Vas    
    Sinđelićeva 82, 21220 Bečej
mail: dulev@teamnet.rs
   
    telefon: (060) 7023-966, (021) 6910-464, (063) 7023-966
dulev@chaplin.co.rs
   
       
   

 Osnovna strana
 
PRIJATELJI SAJTA
TEAMNET Novi Sad
System bilbordi Bečej
System termostati Bečej
Veta pegaz Bečej
Agencija za promet nekretnina i marketing Bečej
Trend Bečej
System oprema Bečej
INFOZARADA KLUB
ZAG - KOVANICE, Umetnička kovana bravarija, Novi Sad
Sajt izradio

           srpski      mađarski    
Osnovna O nama Poklon Download Reference  
   

        Osnovna strana

      
 


   Računarski sistemi su vrlo osetljivi. Sa ne mnogo tehničkih izmena iz strogo klimatizovanih - kondicioniranih prostora (kontrolisana temperatura, vlaga, čist prostor) "izašli" su napolje u običan kancelarijski prostor gde ima dima, vlage, visokih temperatura, prašine, naglih termičkih promena......

 Nemojte da mislite da će vam računar ako je danas uredno raditi tako raditi i sutra.

   Nemojte da mislite da će se Vaš računar u narednom paljenju opet "podići" noramalno.

   Nemojte da mislite i da budete sigurni da će te i sutra normalno pristupiti svim svojim podacima koji vam se nalaze na računaru ili serveru.

"Ne crtamo vam đavola na zidu" samo nas dugogodišnje iskustvo i odgovornost teraju da vam predočimo probleme i upozorimo na opasnosti. Nije nam namera da vas uplašimo!

Postoji mnogo faktora koji mogu da vas iznenade:

 • problemi sa naponom gradske mreže,
 • problemi sa vašom električnom instalacijom,
 • problemi dotoka struje do samog računara,
 • problemi snabdevanja strujom unutrašnjih komponenata računara,
 • problemi sa nekvalitetnim ili dotrajalim komponentama računara,
 • problemi sa loše kombinovanim komponentama vašeg računara,
 • problemi sa hlađenjem komponenata,
 • problemi sa instalisanim programima na računaru,
 • problemi sa međusobnom kompatibilnošću - "trpeljivošću" programa koji se nalaze instalisani na računaru...

 

  Par saveta za vašu sigurnost:

   Računarsku opremu kada nije u funkciji, a posebno u letnjem periodu kada možete očekivati i grmljavinu, isključivati iz naponske mreže. Udar groma premosti rastojanje od neba do zemlje a da neće premostiti prekidače na opremi ili vašoj instalaciji. Posebno ne ostavljati upaljene monitore, što je česta navika (slika nestane ali on ostaje pod naponom a između ostalog je kablovski vezan za računar).

   Strujni udar možete očekivati i preko drugih veza na računaru kao što je modemska veza, bilo kakva druga veza sa Internetom, ili preko neke druge opreme koja je posredno vezana za računar.

   Oprema "diše". Da bi se hladila oprema ventilatori na njoj povlače vazduh iz kancelarijskog prostora a to znači da se ona ponaša kao usisivač. Ako je oprema na podu situacija je gora. Sa vazduhom u sebe povlači i okolnu prašinu i na taj način prašina se taloži unutar opreme i lako i brzo smanjuje mogućnosti normalnog hlađenja. Prljavština se tako "lepo smesti" na "vrlo pogodnim mestima" da postaje kao čoja, može izazvati pregorevanje fundamentalnih komponenata računara. Zavisno od zagađenosti okoline ovo iziskuje redovno periodično čišćenje.

   Na računaru čuvati podatke koji su aktuelni - često potrebni u radu. Ostalo snimati i uredno odlagata na naki medij (obično DVD), što vam omogućava bolju sigurnost za te podatke i veći raspoloživi prostor za rad. Istovremeno, aktivne podatke sa računara uredno periodično snimata zavisno do dinamike njihovog nastajanja i kopije odlagati. Voditi računa o tome šta je sve nastalo između dva kopiranja podata za slučaj da se morate vratiti jedan ili više koraka nazad zbog pada sistema ili podataka. Viruse koji mogu da vam uđu u sistem i naprave haos, bolje da ni ne spominjemo. Oni su posebna priča! Po nekim statistikama dnevno ih u svetu ljudi izmisle oko 10.000 novih. Apsolutne zaštite nema. Čuvajte se! Koliko možemo pomoći će mo vam i mi.

   Mi smo zbog toga tu. Kao što pokrivamo bivše klijente u E-Bankingu na terenu u Bečeju i bližoj okolini (do oko ~30km u krug), tako pomažemo i klijentima da preventivno ili intervetno osiguraju svoje podatke, kroz Backup - pravljenje sigurnosne kopije operativnog sistema na računaru sa sve instalisanim programima na njemu i kroz pravljenje kopija podataka neophodnih za uredno poslovanje. Interventno postupamo na zahtev klijenta kada mu se problem dogodi (što je normalno teži slučaj jer može da se desi da se neke stvari nepovratno izgube) a preventivno delujemo po sistemu mesečnog obaveznog održavanja (po potpisanoj ugovornoj obavezi sa paušalnim mesečnim plaćanjem) na nivou neophodnih radnih sati zavisno od obima opreme i podataka. Tolerantni smo i sa klijentima se u vanrednim situacijama lako dogovaramo. Sve što je moguće radimo na terenu drugim rečima radimo TERENSKU podršku korisnika.

Za bliže informacije možete se obratiti na ime Dušan Vračarić na telefon (060) 7023-966, (063) 7023-966.  

 

 

Položaj Bečeja

A mi smo tu

A mi smo tu

 

 

 

   
Internet POSAO, javite nam se!!!
TEAMNET Prodajna mesta
Besplatni IZ Oglasnik
 
 
  Broj poseta: Hit Counter by Digits
 
VELIKI POPUST, Nove POVOLJNIJE CENE i VEĆI INTERNET PAKETI
terenske fotografije
KORISNI LINKOVI
O Bečejskoj opštini
Opština Bečej
Gradski muzej Bečej
Gradsko pozorište Bečej
Narodna biblioteka Bečej
OSC Mladost Bečej
Hotel Bela lađa Bečej
Fantast Bečej
Restoran Ribnjak Bečej
Ergela Bečej
Bečejprevoz Bečej
Turistička organizacija Bečej
Telefonski imenik
Krstarica
YouTube
 
Oglasi razglasi - Facebook, Twitter, Gmail, MSN, MySpace, Yahoo... ili ubaci u favorite
   

Osnovna O nama Poklon Download Reference  

   
   

 

   
   

Copyright © 2010. SZTR Chaplin Sva prava zadržana. Internet u Bečeju, Radičeviću, Turiji, Nadalju, Čurugu ...... bežični - wireless i telefonski - dial-up